Fortaleses històriques que avui dia s’han convertit en hotels de luxe. Castells amb “wifi” i “servei d’habitacions” entre relats històrics, llegendes més o menys creïbles i anècdotes sorprenents.

Us presentem un seguit de castells convertits en hotels de luxe per passar-hi una nit ben especial.

Castell Arteaga Relais & Châteaux (Vizcaya). Eugenia Montijo, esposa de Napoleó III, va ser qui va manar construir aquest palau neomedieval a mitjans del segle XIX a Zelaieta (Vizcaya). La seva ubicació és privilegiada, en plena reserva Natural de la Biosfera de Urdaibai. Disposa de 7 habitacions i 6 Suites. El restaurant hi serveixen productes locals.

Castell de Sigüenza (Guadalajara). Aquest castell del segle XII conserva la capella romànica del segle XII o el pou original. El 1992, Marlon Brando va rodar aquí algunes escenes per la pel·lícula Cristòfol Colón: El descobriment.

Castell d’Olite (Navarra). Declarat monument nacional, l’edifici compte amb centenaris murs de pedra i és un dels millors exemples de gòtic civil d’Europa. Es diu que Walt Disney es va inspirar en ell per dissenyar el famós castell que apareix cada vegada que comença una de les seves pel·lícules.

Castell d’Empordà (Girona). Ubicat a la Bisbal, té una situació privilegiada entre els camps de l’Empordà i les platges de la Costa Brava. Salvador Dalí als anys 70 va voler comprar-lo per la seva esposa i musa; la compra no es va dur a terme perquè el pintor surrealista volia pagar amb la seva obra i el propietari d’aquella època volia diners en efectiu.

Castell de Cardona (Barcelona). Es troba a la localitat de Cardona. Mil vegades assatjat però mai conquistat, segons diu la llegenda. El restaurant serveix plats clàssics de la cuina catalana condimentats amb la sal de les mines de la zona.

Castell de Alarcón (Cuenca). El segle XIV en va ser propietari Don Juan Manuel, l’autor de El Conde de Lucanor, que en va reconstruir part de l’edifici. Una de les habitacions fa homenatge a l’escriptor, mentre que un altre fa homenatge a Leonor Plantagenet, impulsora de la poesia trobadoresca. El restaurant ofereix gastronomia típica de la zona.

Castell del Bon Amor (Salamanca). Conegut també com el castell de Villanueva de Cañedo o Castell de Fonseca. Es situa a la localitat Salamantina de Topas. En un passeig pel seu interior, el visitant pot trobar tot tipus de curiositats, des d’armadures fins a cinturons de castedat.