Per viure sensacions al límit no cal arriscar-se més del compte. Sense la necessitat de portar casc ni anar lligat amb arnesos, és possible sentir l’emoció dalt d’una passarel·la amb la seguretat que els peus es troben sobre segur. Adrenalina, senderisme d’altura i naturalesa en 5 recorreguts espectaculars, no aptes per a persones amb vertigen, això sí.

Caminito del Rey (Màlaga): el 2015 va reobrir les portes el vertiginós sender que comunica el poble de El Chorro amb el poble d’Ardales, a Màlaga. Parets de fins a 300 m d’altura d’on pengen les famoses passarel·les de fusta del Caminito, restaurades després d’haver passat anys amb el pas prohibit. Avui dia s’ofereix l’itinerari com una aventura tant emocionant com segura, un recorregut total de 7,7 km lineals que inclouen 1.5 km d’estructures de fusta per a unes 4 o 5 hores de caminada.

Congost de Montfalcó (Huesca): al camí natural de Montfalcó al congost de Mont-rebei, no hi ha trucs ni trampes. Els cartells avisen: passarel·les d’altura i passos estrets. Són tot just 4.1 km però es tracta de superar la vertent aragonesa del congost de Mont-rebei, sobre el riu Noguera Ribagorçana. Unes 2 hores de ruta de plena emoció, al principi sembla fàcil però de seguida les parets verticals ens desafien.

Passadiços do Rio Paiva (Portugal): una passarel·la de 8,7 km creua el geoparc portuguès de Arouca de dalt a baix. En companyia del riu Paiva, sempre al costat esquerre, estem rodejats d’aigües braves, cristalls de quars i llocs realment bonics com les platges fluvials de Areinho i Espiunca, la cascada das Aguieiras o l’impressionant fall de Espiunca.

Gorgues du Fier (França): gairebé a la frontera amb Suïssa, a menys d’una hora de Ginebra, el riu Fier ha traçat un dels paisatges més cridaners dels Alps. Obert al públic gràcies a una passarel·la de 252 m instal·lada a la roca, suspesa a 25 m d’altura i a sota el riu i les roques amb formes geomètriques crades pel pas de l’aigua.

Leutaschklamm gorge (Alemanya): al sud d’Alemanya als afores de la ciutat de Mittenwals, s’amaga la gorga del riu Leutaschklamm. Des d’aquí es proposen 3 camins diferents, que es poden fer de manera consecutiva o per separat; la ruta Wasserfallsteig, és una petita passarel·la de 400 m col·locada a uns 5 m per sobre el riu, la ruta Koboldpfad de 1.9 km i el camí Klammgeistweg de 3 km. Les rutes només estan obertes a l’estiu.