Aquesta beguda està de moda i les rutes turístiques que inclouen la seva cata o les visites a fàbriques on es produeix de manera artesanal, comencen a ser un al·licient pel viatge.

República Txeca: la consideració que té de la cervesa a la República Txeca és similar a la que té el vi en algunes zones del mediterrani. Forma part de la seva història, és d’una alta qualitat i juga un paper destacat en la manera d’entendre l’oci. Des del 2008 la cervesa txeca és una Denominació d’Origen protegida per la UE.

Bèlgica: un país amb més de mil marques de cervesa per escollir, crea un cert desconcert al turista a l’hora d’escollir. Si visitem Bèlgica, és parada obligatòria entrar el Delirium Cafè, establiment mundialment famós per ostentar el rècord Guiness del més gran nombre de cerveses a la seva carta.

Espanya: el nombre de micro cerveseres ha crescut molt, diversificant l’oferta i despertant la curiositat del consumidor. La tasca de les microempreses està fomentant la idea que la cervesa pot ser un producte d’alta qualitat.